Naar de huisarts in Rotterdam

Als je gezondheidsproblemen hebt, dan is het in Nederland op die manier geregeld dat de huisarts de eerste is die hiervan zal horen. Dit wordt ook wel de eerstelijns gezondheidszorg genoemd. Eigenlijk zitten er in ieder dorp en in iedere stad wel meerdere huisartsen waar je ingeschreven kunt staan. Het is mooi dat wij zulke goede zorg hebben in Nederland, in veel andere landen is dat namelijk wel anders. Je kunt bijvoorbeeld naar Gezondheidscentrum Afrikaanderwijk gaan.

Een huisarts is iemand die van veel gezondheid en medische kwesties af weet. Hij of zij is niet gespecialiseerd in 1 ding, maar is een generalist. Dat wil zeggen dat klachten die patiënten hebben goed en duidelijk naar voren komen. Een huisarts moet namelijk in een vrij korte tijd tijdens de afspraak bepalen wat er mogelijk mis is, aan de hand van de klachten die de patiënt doorgeeft. Soms kan er iets worden voorgeschreven, maar soms moet er ook een doorverwijzing worden gemaakt naar een specialist. Vaak zal zo’n specialist zijn gevestigd in bijvoorbeeld het ziekenhuis. Maar het kan dus ook dat er een recept kan worden voorgeschreven, wat men dan bij de apotheek kan ophalen.

De huisarts is altijd zonder kosten, hier bestaan nog wel eens wat misverstanden over. Het gaat dus niet van het eigen risico af, zoals soms gedacht wordt. De huisarts bezoeken is altijd volledig betaald door de zorgverzekeraar. Bij klachten is het dus altijd beter om geen enkel risico te nemen en gewoon een afspraak te maken bij de huisarts. Voor meer informatie of een afspraak ga je langs bij gezondheidscentrum Afrikaanderwijk, het adres is hieronder te vinden:

Comments are closed.